MEDLEMSMÖTEN

Medlemsmöten våren 2022
Samvaro och information för medlemmarna. Fika ingår vid dessa möten.
Ingen anmälan behövs.

Årsmöte

Kallelse till årsmötet med förslag till dagordning bifogades.

Genomfört

Plats: Varbergs Teater   (OBS ändrad)

Medlemsmöte

Presschef Anna Collin från Ringhals


Medlemsmöte med föreläsningen Ringhals "gasar och bromsar".

Av Eva-Lena Jensen. Infört i Varbergs Tidning v10.
Onsdagen 2 mars var det medlemsmöte i Varbergs Senioruniversitet (VSU). På önskemål från medlemmar var presschef Anna Collin från Ringhals inbjuden för att berätta om nuläget och närmaste framtiden på Ringhals.
Reaktorerna 1 och 2 är stängda 5 år tidigare än slutdatum. I slutet av 2022 skall allt bränsle vara skickat till mellanlager i Oskarshamn och området kring Ringhals 1 och 2 blir ett centrum för kärnteknisk avveckling. Förhoppningen är att ta emot besökare på guidade visningar. Reaktorerna 3 och 4 har inget slutdatum men licens för 60 år.
Ringhalsreaktorerna är stora kärnkraftverk. Idag forskas det mycket om små kärnkraftverk. Varberg är en av tre kärnkraftskommuner i Sverige. Ringhals och Region Halland har haveriberedskap med ett nära samarbete med Varbergs Kommun. Ringhalsområdet är avsatt som riksintresse för energiproduktion.
Tyvärr var det få medlemmar som kom, men vi som var där, var aktiva och ställde många frågor

Ronny Wejloff och Mats Rösell

Medlemsmöte onsdagen den 27 april

Vi quizzade och gissade hej vilt då Mats Rösell och Ronny Wejloff illustrerade quiz-frågorna med sång och musik. Det blev riktigt örongodis till kaffet, alltså många bra låtar. Tack Mats och Ronny, det var mycket uppskattat av oss som var med!

Vår ordförande berättade om det kvarvarande programmet nu i vår. Planeringen för hösten pågår för fullt. Hör av er om ni har idéer på intressanta verksamheter för programmet.

Vårlunch

Planera in vårlunchen på Societén  den 2 juni. Mer information om anmälan kommer.

© Varbergs Senioruniversitet