MEDLEMSBREV

Medlemsbrev februari 2022

Medlemsbrev 2022 02 05

Nu är vårens kurser i gång och är näst intill fulltecknade. Men det finns plats för ett antal medlemmar att deltaga i vårens Hantverksseminarium med start den 17 februari.

Miniseminarier om Halländskt hantverk

Seminariet inleds med en öppen föreläsning och följs upp med tre separata inriktningar.

Halländska slöjdtraditioner. Föreläsning av Marita Jönsson, utvecklare på Konst- och Kulturavdelningen. 17 februari

Binge. Halländskt sticke med Miriam Hermansson. Medtag strumpstickor/rundstickor stl 2,5 eller 3 och eventuellt garn. 3 mars

Bonad. Halländskt bonadsmåleri med Malin Lilja. Hur man använder äggtemperafärg och målar fritt eller med schablon. Tänk på att ha oömma kläder och/eller ta med förkläde. 10 mars

Trähantverk. Svepteknik med Leif Bosson. Forma svepe i teorin och prova på hopfogning praktiskt. 24 mars

Anmälan till Hantverksseminariet krävs men inte till den öppna Hantverksföreläsningen den 17 februari. Registrera er på hemsidan vsu.se under fliken miniseminarier.

Resorna till Wapnö och Rigolettoföreställningen är dessvärre inställda på grund av för få anmälningar.

Årsmöte

Den 10 februari klockan 14.00 har vår förening sitt årsmöte. Kallelse är utskickat och handlingar finns att läsa på hemsidan. Observera att lokalen är ändrad till Teatern (ej lilla teatern).

Studiebesök

I slutet av nästa månad kommer vi att göra ett studiebesök på Röda Korset. Peter Björk och hans kollegor kommer att visa runt och berätta om projekt som Röda Korset medverkar i.

 

Hälsningar

Styrelsen för Varbergs Senioruniversitet

 © Varbergs Senioruniversitet