MEDLEMSBREV

Medlemsbrev januari 2022

Medlemsbrev 2022 01 11

Vårens program är publicerat och många har anmält sig till vårens aktiviteter. Men inte tillräckligt många för att fylla kurser, seminarier eller för att genomföra vårens resa till Rigoletto.

För er som glömt att anmäla er har vi förlängt anmälningstiderna för samtliga aktiviteter. Observera att några kurser startar tidigt i januari.

Absoluta sista datum för anmälan till Rigoletto är den 17 januari.

Rigoletto, är en italiensk opera i tre akter av Giuseppe Verdi. Den utspelar sig i och utanför Mantua på 1500-talet. Hertigen av Mantua är en man, som lever i lyx och överflöd. Han utnyttjar andra människor och avverkar kvinnor på löpande band. Rigoletto är hans puckelryggige hovnarr. Kärlek och dramatik utlovas.

OBS Vaccinationsbevis krävs

 

Flera personer har hört av sig angående anmälningsförfarandet på vår nya hemsida. Tidigare fick man en bekräftelse via mail på att anmälan inkommit. Numera får man följande besked direkt på skärmen ”Tack för din anmälan”. Anmäler man sig via mail får man inget svar direkt.


Vårterminens första föreläsning är tyvärr inställd.

Björn Petersen, landsantikvarie i Halland och författare till Husesyn i Halland samt Arkitektur i Halland skjuter upp sin föreläsning på grund av Covid. Vi återkommer med nytt datum.

 

Den 10 februari har vår förening sitt Årsmöte.

Kallelse kommer att skickas ut i god tid och årsberättelse kommer att finnas tillgänglig på hemsidan.

När vi planerade vårens program beaktade vi att smitto läget kunde försämras. Vi följer kontinuerligt de riktlinjer och rekommendationer som ges. De lokaler som används är stora och antalet deltagare färre. Om restriktionerna förstärks återkommer vi med information om hur vi kommer att hantera detta.

Hälsningar från styrelsenMedlemsbrev 2022 01 01

Välkomna till ett nytt spännande verksamhetsår i Senioruniversitetet. Nu kan vi skriva 2022 och vi går mot ljusare tider. Då tänker vi inte bara på solljuset utan hoppas också att vi går mot bättre tider vad avser pandemin. Kurslokalerna i vårens program är i möjligaste mån planerade utifrån att kunna hålla avstånd. Vi har ett digert och intressant program att erbjuda. Du som har tagit en paus under pandemin hoppas vi få se igen som medlem.

Programmet finns presenterat på vår helt nya hemsida. Vi hoppas och tror att den nya hemsidan blir enkel att hantera. Adressen till hemsidan är som tidigare www.vsu.se

Jullunchen på Societén den 9 december blev mycket lyckat och vi var nära 70 medlemmar och gäster som träffades. Underhållningen stod Kalle på Läjet för.

Det som startar vårt verksamhetsår är kurserna om Världskrigen. Den 13 januari är första utbildningstillfället.

Första föreläsning är den 20 januari 14.00 på Varbergs Teater. Hallands arkitektur med landsantikvarie Björn Petersen som föreläsare.

Vill man resa med till Göteborgsoperan och se Rigoletto krävs anmälan redan den 10 januari.

Det är också dags att betala medlemsavgiften på 200kr till bankgiro 5124-6981. Glöm inte att ange ditt namn och har du nya kontaktuppgifter uppdatera dessa hos oss.


STYRELSEN önskar er alla en fortsatt trevlig helg och ett aktivt 2022.


© Varbergs Senioruniversitet