MEDLEMSBREV

Medlemsbrev mars 2022

Medlemsbrev 2022 03 11

Vi väntar nu på våren och med den flyttfåglarnas ankomst. Missa inte ett tillfälle att lära mera om flyttfåglarnas fantastiska flyttning.
Föreläsning av Anders Wirdheim på Naturum torsdagen 17 mars, 14.00.
Kostnad 70 kr
VARMT VÄLKOMNA
Varbergs Senioruniversitet

Medlemsbrev 2022 03 02

Efter årsmötet den 10 februari så finns det nu en styrelse för det kommande året på plats. Här kommer vårt första månadsbrev med påminnelser och eventuella nyheter. Vi hoppas du tycker något ska vara intressant och anmäla dig på vår hemsida. Vi hoppas att vi ses på någon av vårens aktiviteter. Så härligt att vi försiktigt kan börja delta i samhället igen.

Aktiviteter mars
Medlemsmöte med föreläsningen Ringhals "bromsar och gasar"  hölls den 2 mars.

Workshops i Halländskt hantverk måste tyvärr ställas in pga för få anmälningar.


Torsdagen den 17 mars 14.00 Föreläsning: De fantastiska fåglarnas flyttning
Plats: Naturum
Anders Wirdheim är journalist och biolog med ett stort intresse för relationerna mellan människor och fåglar genom tidernas lopp. Anders har publicerat ett flertal böcker och artiklar i ämnet. Ett par av titlarna är Hur mår Sveriges fåglar och Fågelstråk.


Torsdagen den 31 mars Resa: Trandansen och besök på Löfwings ateljé

Välkomna att följa med och se när tranorna dansar, ett skådespel som lockar tusentals besökare och tranor varje vår från mitten av mars till mitten av april. Innan själva besöket laddar vi upp med ostfralla och kaffe på Osterian i Falköping. I en av Sveriges största ostbutiker kan vi också handla med oss ost hem. Efter besöket vid Hornborgasjön fortsätter vi till Löfwings ateljé och krog, där vi serveras lunch i konstnärlig miljö. Meny: Tjälknöl av dovhjort med tillbehör. Vi avslutar resan med ett besök i ateljén och butiken.
Anmälan via vår hemsida: vsu.se/meny/resor senast fredagen den 11 mars


Torsdagen den 31 mars 11.00 Studiebesök: Röda Korset i Varberg

Plats: Birger Svensson väg 16E (Bruket), Varberg
Vi lämnar in våra kläder och annat till Röda Korset men vad händer sedan? Vilka är de som tar hand om materialet? Hur används det ekonomiska överskottet? Vi besöker Röda Korset Second Hand och får veta mer om verksamheten.

Anmälan via vår hemsida: vsu.se/meny/resor senast fredagen den 25 mars

 

Övrigt

Jobba hos oss

Vill du jobba hos oss? Vi söker alltid efter dig som vill hjälpa oss att bli bättre!

Just nu har vi extra stort behov av någon som är intresserad av att hjälpa till med hemsidan. Är du intresserad av text och bild och kan skriva ett word-dokument? Då kan du vara den person vi söker att assistera nuvarande redaktör. Har du inte arbetat med hemsidor förut, lugn vi kommer att lära dig allt du behöver veta. Tveka inte, skriv ett mejl till oss idag: info@vsu.se


Medlemsavgiften

Har du inte betalt den än så är det hög tid att göra det. Passa också på att uppdatera dina uppgifter, adress, e-post mm. Skicka ett mejl till info@vsu.se. Det underlättar mycket för oss om vi har rätt uppgifter.


Hälsningar,
VSU Styrelsen

 © Varbergs Senioruniversitet