MEDLEMSBREV

Medlemsbrev oktober 2022

Medlemsbrev 2022 10 02

Nu är det verkligen höst. Vissa dagar vräker regnet ner och vissa dagar har vi strålande sol och hög klar luft. Så fint att vi i vårt land har växlingen mellan olika årstider. Vad kan vara bättre under de ruggiga dagarna än att tillsammans med andra seniorer delta i en kurs, en föreläsning eller annan aktivitet. Trevlig samvaro och den fina känslan att lära sig något nytt.

Tyvärr har vi lite ohälsa bland våra kursledare så vi har tvingats ställa in några kurser. Till någon letar vi också vikarie.

Skulle du känna för att hålla i någon kurs/seminarium inom något område som du har erfarenhet eller kunskap inom, så SNÄLLA HÖR AV DIG. Ersättning utgår.

Aktiviteter under oktober

Flera kurser har redan startat men det finns också sådana där det finns platser kvar.

  • På seminariet Textilt återbruk den 12 oktober 14.00 finns platser kvar. Aktuellt i dessa dagar då vi ska minska vår resursförbrukning. Vad är då bättre än att göra det med en ny spännande teknik som ger ett snyggt och spännande resultat.
  • Latinet som grund, grundkursen har också enstaka platser kvar. Varifrån kommer våra ord som vi använder i vardagen. Spännande. Kursen startar den 3 oktober. OBS nytt datum. Skyndar du dig med anmälan så hinner du komma med.
  • Även på engelska lätt konversation finns platser kvar. Den startar 13 oktober 15.00-16.30.

Anmälan gör du på vår hemsida.

NYHETER AKTUELLT

Vi får genom olika samarbeten möjlighet till några aktuella seminarier/föreläsningar. Båda inleds med en introducerande faktadel följt av en möjlighet till fördjupning utifrån deltagarnas frågor. Passa på att bli uppdaterad inom två aktuella områden.

  • I samarbete med Varbergs kommuns klimat- och energisamordnare genomförs ENERGISPARTIPS I VARDAGEN. Den 9 november 14.00 – 15.30 på Campus Varberg. Missa inte denna möjlighet, tipsen kan ju resultera i lägre elräkningar. Sista anmälningsdag 2 november.

  • I samarbete med och stöd från Sparbanksstiftelsen genomförs DIGITAL VARDAG. Den 10 november 14.00-15.30. Plats: Varbergs Sparbanks kontor vid Torget, Bäckgatan 16, Varberg (Ingång via Kundtjänst privat). Innehåller grunden i att ha en digital ekonomi och hur man skyddar sig mot bedrägerier. Fika ingår. Sista anmälningsdag är 6 november.

Anmälan sker via vår hemsida (se seminarier). En anmälningsavgift på 50 kr gäller för båda aktiviteterna.

Hoppas du hittar något av intresse att delta i.

Varmt välkommen att anmäla dig!

VSU styrelse, vi ser fram emot att ses på någon givande aktivitet.
© Varbergs Senioruniversitet