VANDRINGAR

Vandringar våren 2022 

För vandringar krävs medlemskap och våra allmänna villkor gäller, se Anmälningsvillkor.

Vandringarna i centrala Varberg och dess närhet fortsätter under hösten. Max 20 personer per gång. Avgiften är 100 kr/person om inget annat anges.

Ytterligare vandringar kan tillkomma. Information kommer på hemsida och i medlemsbrev. Frågor om vandringarna kan ställas till info@vsu.se.Sankt Jörgens kapell och kyrkogård

Torsdagens (21/4) besök på St Jörgen med sina två fina kapell och sin historiskt rika kyrkogård var uppskattat från oss besökare. Solen sken vackert över gravplatsen.  
Tack Ann-Sofi Aurell för kunnig guidning.
Stadsdelen Västerport den 5 maj

Intressant föreläsning om projekt Västerport av kommunens representant Jenny Rydén. Det var många frågor och diskussioner. Inom ett par veckor kommer det finnas en utsiktsplats uppe på P-hus Briggen där alla kan titta och läsa om projektet. Vi hann dock inte med någon vandring idag.


De vackra och expansiva södra delarna av Varberg

På torsdagen den 19 maj guidade Peter Börjesson ett tjugotal seniorer på en vandring i de södra stadsdelarna. Med början i Pilhagen och berättelse om den fantastiska kvarnen som fanns där till dess den brann 1911. Sedan vidare över Drottning Blankas plats där Askungen finns som staty via kanonberget i Påskbergsskogen och tillbaks till Drottning Blankas plats för avslut. Vi lärde oss mycket om vad som hänt i området under flera århundranden. Kryddat med berättelser som den om pigan Annika från Gällarp som gick hela vägen till Stockholm och kungen för att klaga över att hon blivit frånlurad sin stuga. Mycket intressant och givande vandring!

Klicka på bilderna för större bild!

ANMÄLAN TILL VANDRING