Medlemsbrev april 2024

Så sakteliga börjar våren göra entré. Temperaturen stiger några grader. Fåglarna börjar låta lite mer. Gräset blir grönare och man ser en och annan blomma lysa upp. Vi får hoppas på en fin påskhelg med mycket vårkänsla.

Sorgligt nog så finns det en del bland oss som inte får del av våren i år. Tidigare under året så gick Vivianne Johnsson bort. Vivi var under ett antal år Senioruniversitetets ordförande. Senare nämligen den 12 mars så avled även Kerstin Odenman efter en kort tids sjukdom. Kerstin var ledamot i styrelsen och en mycket uppskattad ledamot. Kurserna var främst Kerstin ansvar men hennes glada humör och positiva livssyn bidrog till mycket mer än så. Hon uppskattades av oss alla. Vi saknar Kerstin.

De flesta kurser avslutas före påskhelgen men det finns fortfarande många aktiviteter kvar att engagera sig i. Nya inslag är en resa som vi genomför i samarbete med Pensionärs -Universitetet i Kungsbacka. Resan utgår från Kungsbacka men de gör ett stopp i Varberg så att den som är intresserad kan kliva på. Resan går till Skåne där slutmålet är Järnvägsmuseet i Ängelholm. Första delen av resan har dock hemligt mål. Fika och lunch ingår.
Resan är 24 april och man stiger på vid Varberg Nord. Anmälan på vsu.se.

Sista anmälningsdag är den 5 april och priset är 795:-
Kontaktperson är Berit Willardsson tel. 070 3267781 eller 0300 18690 eller Göran Järnström, Kungsbacka

Många av er har efterfrågat en fågelkurs. Nu kommer det en även i vår. Du får bekanta dig med det unika fågellivet i Getteröns naturreservat. Kikare finns att låna och fika kan köpas på café Kvittra. Vid dåligt väder kan man titta på fåglarna från Naturum Getterön. 

Kursledare: Torvald Spiik

Du anmäler dig på hemsidan vsu.se där det även finns information om datum och avgift mm.

Övriga aktiviteter under april är

Resan till Onsala rymdobservatorium den 5 april. Information på vsu.se.

Medlemsmöte torsdagen den 11 april på Ljuspunkten kl. 10.30. Konstnären Kerstin Paradis Gustafsson pratar om Ull är gull. Ullen ett underskattat material.

Senare under april torsdagen den 25 april kommer marinarkeologerna och berättar om de resultat som de analyserat fram avseende de koggar som hittats i samband med tunnelbygget. Ett utmärkt tillfälle att lära mer om Varbergs tidiga historia.

Hoppas vi ses i samband med någon aktivitet. Vi önskar dig en fin och skön påsk och vår.

Styrelsen för VSU

Gm Lisbet Kristiansson

Ordförand

Rulla till toppen