Medlemsbrev juni 2023

Så var då vårens aktiviteter genomförda. Vi var många som sågs på vårlunchen den 1 juni hos Joels brygga. Fantastiskt väder och glada människor som möttes på gränsen mellan vår och sommar. Torskryggen som vi serverades var vit, vacker och god, för att inte tala om den lilla desserten. Varberg Navy Singers underhöll med sång och musik. De var dessutom bedårande i sina fina sjömanskostymer. Med denna lunch så var vårens program klart.

Arbete pågår nu för fullt för att få till ett gediget och intresseväckande program för hösten. Det blir en del nyheter och aktuella inslag. Men som alltid, har du tips om kurser eller andra aktiviteter så hör av dig till oss. Vi är även intresserade av lämpliga kursledare. Stöter du på någon med intressant bakgrund så tipsa oss. Vi strävar efter större mångfald i vårt kursutbud.

Programmet startar tidigt i höst, redan i augusti finns några inslag. Kolla in dem, de läggs ut för anmälan på vsu.se redan den 10 juli.

2/8 Kurs – Fåglar

Är du intresserad av att lära dig mer om fåglar och tycker om att vara ute i naturen? Anmäl dig då till höstens fågelkurs med Gert Andersson. Vi ses tre förmiddagar den 2/8, 6/9 och 20/9.

24/8 Botanisk vandring på Getterön

Följ med på ytterligare en botanisk vandring med Börje Wernersson. Denna gång ute på Getterön. Börje är en engagerande guide med stor kunskap om den halländska floran.

31/8 Resa till Västergötland; Skara och Varnhem

Ta chansen att följa med på en dags spännande resa där vi lär oss mer av Västergötlands historia. Vi besöker Platåbergen utanför Skara där geologin är unik. Sedan 2022 är platsen en del av UNESCO´s Globala Geopark. Vi besöker även Skara Domkyrka. Vi följer upp den kristna historien med ett besök i Varnhems kloster och Gudhems Kungsgård.

Välkommen till starten av höstens aktiviteter!

Övriga programmet publiceras på vsu.se under andra halvan av juli.

Vi i VSUs styrelse önskar er alla en solig och skön sommar.

Så ses vi i höst på någon av alla intressanta aktiviteter.

VSUs styrelse

Rulla till toppen