Medlemsbrev november 2023

Hösten har gjort sitt intåg och kurserna är i full gång. Glädjande att så många var intresserade av matlagningskursen. Den blev fulltecknad ganska snabbt. Är du fortfarande intresserad av matlagningskursen så kan du gå in och anmäla dig. Du hamnar då på reservlista. Blir det tillräckligt många, dvs åtta, så ska vi försöka dubblera kursen.

November

Vad händer då under november. Jo under november har vi först ett medlemsmöte den 9 november. På Ljuspunkten som vanligt kl. 10.30. Då fikar vi tillsammans och lyssnar på Petter Heldt från Teater Halland.

Månaden fortsätter sedan med ett antal föreläsningar. Den första den 14 november kl. 14.00 på Campus sal C302. Det är Hanna Falk Erhag, docent vid Göteborgs Universitet som talar om 70 det nya 50, resultat från studier som man gjort vid AgeCap.

Redan samma vecka fortsätter det med föreläsning på Varbergs Sparbank angående investeringskunnande. Det är Christina Adler och Robert Grantham från Varbergs Sparbank som föreläser. Till denna aktivitet måste du anmäla dig. Den är på Varbergs Sparbank den 16 november kl.15.00 och vi bjuds på fika.

Den 23 november har vi glädjen att välkomna Frida Stranne, forskare vid Högskolan i Halmstad. Hon har även anlitats en del av TV som expertkommentator. Hon kommer att prata om amerikansk politik under titeln Den amerikanska mardrömmen. Verkligen ett aktuellt ämne i dessa dagar med konflikter både i Ukraina och Mellanöstern. Föreläsningen är alltså den 23 november kl. 14.00 på Campus sal C302.

Månaden avslutas med ytterligare en aktivitet på Varbergs Sparbank. Denna gång en uppdatering avseende digital vardag och bedrägerier. Torsdag den 30 november kl.14.00 denna gång. Du måste anmäla dig. Vi bjuds på fika.

Anmälan gör du på vsu.se där du kopplas vidare till Sparbanken.

OBSERVERA också att jullunchen nu är inbokad. Den blir den 7 december på Societén. Inbjudan skickas ut senare och då kan du börja anmäla dig. Hoppas vi ses då.

Terminen avslutas med ett medlemsmöte den 8 december kl. 10.30 på Ljuspunkten. Då kommer Lars Göransson från Göranssons bokhandel och berättar om boktips inför julen.

Väl mött då.

Styrelsen Varbergs Senioruniversitet

Gm Lisbet Kristiansson

ordförande

Rulla till toppen