Medelemsbrev maj 2024

Varbergs Senioruniversitet                      2024-04-29

Telefonsvarare: 0340-87300, vi ringer upp så snart vi kan.

Äntligen är den här den ljuvliga vårvärmen. Vi har väntat ett tag i år men samtidigt visste vi ju att den skulle komma. Den gör ju det varje år. Vi har nu ett antal varma dagar att se fram emot och njuta av.

Våren indikerar ju också att ytterligare en termin med kurser och aktiviteter närmar sig sitt slut. Lite vemodigt men det kommer snart en ny termin i höst. Vi på VSU arbetar just nu intensivt med program för hösten 2024. Alla ni medlemmar är varmt välkomna med tips och idéer på kurser, föreläsningar och andra aktiviteter. Vi söker också kursledare. Vilket ämne du än tycker att du skulle vilja jobba med så hör av dig. Din insats kan vara guld värd. Dessutom kan det för dig som person ge lite ytterligare innehåll i ditt liv, att kunna jobba några timmar per vecka med det meningsfulla uppdraget att stödja seniorers livslånga lärande. Vi vet ju att det ger livskvalitet och god hälsa. Om du inte själv vill eller kan så kanske du känner någon som du kan tipsa om detta givande uppdrag. 

Men än stänger vi inte igen vårens program. Fågelkursen på Naturum har precis börjat. Onsdagen den 16 maj är det medlemsmöte. Landskapsarkitekten Andreas Lindqvist som jobbat i Varbergs kommun berättar om planteringar och växter. Vi ses 10.30 på Ljuspunkten. Vi fikar tillsammans och vi kommer också att diskutera höstens program.

Tisdagen den 21 maj så ses vi igen på Sparbanken. Denna gång ses vi redan kl. 13.00. Temat är igen Digital Vardag. Sparbanken har uppdaterat innehållet efter den senaste tidens händelser. Så det kommer verkligen att vara aktuell information. Sparbanken bjuder på fika. Du kan anmäla dig direkt.

Sedan har vi vårens sista aktivitet och höjdpunkt nämligen VÅRLUNCHEN den 13 juni. Vi är i år tillbaks på Societeten där vi bjuds på lax. Mellan kl.12 fram till 12.30 kan man komma och mingla. Under minglet bjuds det lite lätt underhållning. Därefter serveras maten och vi äter och umgås under fina former så länge vi känner för det. Det är också beställt sol och varmt fint försommarväder. Vi får se om den leveransen kommer. Anmälan är redan öppen. Hoppas vi ses där.

Soliga hälsningar styrelsen för Varbergs Senioruniversitet

Rulla till toppen