Medlemsbrev augusti 2023

För tillfället känns det inte så mycket sommar. Det känns mer som om hösten redan gjort sitt intåg. Åskan mullrar och regnskurarna är blöta och intensiva. Vad passar då bättre än att nu planera lite för hösten. Lämpligt att boka in sig på en eller flera av VSUs aktiviteter i höstens program. Programmet finns på hemsidan vsu.se och hela programmet är öppet för bokning. Vi hoppas också att ni ska tycka om vår nya hemsida. Utgångspunkt för den har varit enkelhet och användarvänlighet. Vi försöker också få hela flödet kring anmälan att bli så smidigt som möjligt. Så VÄLKOMNA att botanisera i programmet och anmäla er. Mer information om hemsidan sist i medlemsbrevet.

Händer i augusti

Botanisk vandring på Getterön den 28 augusti. Missa inte denna möjlighet att få ta del av Getterön lite mera noggrant.

Intressant tillfälle är det den 31 augusti då vi kan ta del av Västergötlands tidiga historia och Platåbergen. Vi besöker bland annat Varnhem och vi får spännande berättelser som ger ny kunskap kring vår historia. Passa på och anmäl er snarast.

Händer senare i höst

Dags att anmäla sig till höstens kurser. Notera våra nya kurser i akrylmålning och uttryck i konsten och dess tekniker. Har du inte prövat på att måla så testa akrylmålningen. Till kursen om konsten har vi lyckats få en känd och kompetent kursledare, som bland annat är verksam kring Abecitas konstcenter i Borås. Sedan finns språkkurserna som vanligt och Thore Solum är tillbaks som kursledare. Det går att planera för en innehållsrik och stimulerande höst.

Berätta gärna om vårt program när du träffar andra seniorer. Bästa marknadsföringen är ju att vi som är medlemmar får med oss våra vänner och bekanta. Vi har god gemenskap och fin miljö för att lära oss mer och inspireras. Alla 55+ är varmt välkomna till vår verksamhet.

Om hemsidan

Så lite information om arbetet med hemsidan. Ni ska veta att Ingrid Möller med hjälp av Mats Sandsjö gör ett fantastisk jobb. Stort tack till dem och alla timmar de lagt ner.

Vi har ju bytt hemsida och utseende på hemsidan. I vårt fall har då sidorna inte blivit exakt desamma som förut, t.ex. finns inte sidan Aktuellt längre. Det fungerar också lite annorlunda, menyvalet Medlem pekar nu inte på en undermeny utan är kopplad till Medlemsbrev. Vissa av er har upplevt att ni kommit till just Medlemsbrev. Vi har sett det framförallt i webbläsaren Bing. Tryck då på vår logga eller Hem i menyn så är du rätt igen (på telefonen hittas menyn under de tre vågräta strecken). Använd inte gammal historik eller gamla bokmärken för att komma till hemsidan, gör det på nytt via adressen https://vsu.se/ .

Det är inte fel på vår hemsida eller vår nya leverantör, det är bara så det fungerar i den stora binära rymden med dess sökmotorer. Ha tålamod och ge inte upp, det kommer att bli bra med tiden. Är det alldeles hopplöst så mejla oss, så försöker vi hjälpa till med anmälningar och annat så gott vi kan.


Vi har också ett problem med kursanmälningar i det nya systemet. Har du gått kurs förra terminen så kanske du minns att personnummer efterfrågades. Det är för att Folkuniversitetet kräver det för att vi ska få bidrag för vår kursverksamhet. Kraven har ju också skärpts för att förhindra bidragsfusk. I dagsläget kan vi inte ge Folkuniversitetet detta för vi har helt enkelt inte denna uppgift. Vi funderar just nu över bästa sättet att hantera detta och det kan tänkas att vi måste återkomma och be dig om hjälp.

Varmt välkomna alla 55+.

VSUs styrelse

Genom Lisbet Kristiansson, ordförande

Rulla till toppen