Medlemsbrev september 2023

Vi har nu lämnat sommarmånaderna och i almanackan börjar hösten. Låt oss dock hoppas på flera varma goa dagar framöver. Höstens aktiviteter har börjat lite sakta. Fågelkursen pågår med några gånger kvar. Det finns utrymme för fler kurser och aktiviteter som är naturrelaterade. Vet ni någon person som skulle kunna vara kursledare så är vi tacksamma för alla tips. Tyvärr blev resan till Platåbergen inställd. Det var för få anmälda. Vi kommer därför att avvakta med nya resor. Det verkar som om lusten att resa tar sig andra vägar än gemensamt inom VSU.

Händer i september

Kursen i akrylmålning och bokcirkeln startar i början av september. De är båda fulltecknade.För övrigt är det dags att anmäla sig till övriga kurser i höst. Skynda er att göra det nu innan de blir fulltecknade.

Under september börjar vi igen med föreläsningar. Först ut är en gemensam föreläsning med Aktiva Seniorer. Den äger rum tisdagen den 26 september, kl 14.00 på Campus, sal C 302.Det är Maria Edström, docent vid AgeCap vid Göteborgs Universitet som förläser om Mediebilden 60+. Föreläsningen är kostnadsfri. Varmt välkomna.

2023 fyller VSU 25 år. Det firar vi med en jubileumsföreläsning. Vi får besök av Björn Gremner från SVT:s Antikrundan. Plats är Campus sal C303. Obs Tiden vi börjar redan kl13.00. Björn kommer att prata om orientaliskt porslin. Ta gärna med porslin som du vill havärderat. Vi behöver din intresseanmälan på vsu.se för vi avser att bjuda på jubileumsfika så vibehöver veta ungefär hur många som kommer. Föreläsningen kostar 100 kr. Mycketvälkomna och glöm inte ta med porslin.

Under september har vi också två stycken vandringar.Den 19 september blir det vandring på Påskbergskolonin kl.14 – 16. Anmälan vsu.se. Kostnad 100 kr.

Den 21 september vandrar vi från G:a Köpstad till Handelsplatsen kl. 13 – 16. Anmälan på vsu,se. Kostnad 100 kr.

Nu är det verkligen dags .Det är hög tid att anmäla sig till höstens kurser. De flesta börjar under oktober. Det finns platser kvar men vänta inte för länge. Gör hösten till en tid av lärande. Det finns många intressanta ämnen. Notera vår nya kurs om uttryck i konsten och dess tekniker. Intressant ämne och duktig ledare.

Om hemsidan

Som ni säkert noterar har vi en ny hemsida. Vi hoppas den ska förenkla för oss alla. För att niska kunna utnyttja informationen fullt ut så ska ni skapa ett eget konto enligt följande:Under ”Medlem” hittar du ”Mina Aktiviter” https://vsu.se/mina-aktiviteter/ Här finns en beskrivning av hur du skapar ett konto till ”Mina sidor”. När du loggat in kan du se och ändra dina personuppgifter och du kan också se vilka aktiviteter du har anmält dig till. Skapa konto så kan du ta del av din information på ett lätt och enkelt sätt.

Till sist

Sammanfattningsvis så planera för en aktiv höst. Hoppas vi ses på olika aktiviteter framöver. Du är varmt välkommen. Tillsammans för ett livslångt lärande i gemenskap och social samvaro.

Styrelsen genom

Lisbet Kristiansson Ordförande

Varbergs Senioruniversitet

Rulla till toppen